Spiegels in alle maten

Spiegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van kleine handheld spiegels tot grote muurspiegels. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende maten van spiegels en een korte toelichting op elk formaat:

  1. Handheld spiegels: Deze spiegels zijn meestal klein en compact, met afmetingen van ongeveer 5 cm tot 15 cm breed. Ze zijn ideaal voor persoonlijk gebruik, zoals het aanbrengen van make-up of het in model brengen van het haar.
  2. Badkamerspiegels: Badkamerspiegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van kleine spiegels die alleen het gezicht weerspiegelen tot grotere spiegels die het hele lichaam weerspiegelen. De meest voorkomende maten zijn 30 cm x 30 cm, 45 cm x 60 cm en 60 cm x 90 cm.
  3. Make-up spiegels: Make-up spiegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van kleine handheld spiegels tot grote spiegels die op een standaard zijn gemonteerd. De meest voorkomende maten zijn ongeveer 15 cm tot 25 cm breed.
  4. Muurspiegels: Muurspiegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen variëren van kleine decoratieve spiegels tot grote spiegels die een hele muur bedekken. De meest voorkomende maten zijn 60 cm x 90 cm, 80 cm x 120 cm en 100 cm x 150 cm.
  5. Staande spiegels: Staande spiegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen variëren van kleine spiegels die alleen het gezicht weerspiegelen tot grote spiegels die het hele lichaam weerspiegelen. De meest voorkomende maten zijn ongeveer 30 cm tot 50 cm breed en 150 cm tot 180 cm hoog.
  6. Decoratieve spiegels: Decoratieve spiegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen variëren van kleine ronde spiegels tot grote spiegels die in een frame zijn geplaatst. De meest voorkomende maten zijn ongeveer 30 cm tot 60 cm breed.

Het kiezen van de juiste maat spiegel hangt af van uw specifieke behoeften en de beschikbare ruimte. Bij het kiezen van een spiegel moet u rekening houden met de grootte van de ruimte waarin u deze wilt plaatsen en het doel van de spiegel. Een grotere spiegel kan bijvoorbeeld meer licht reflecteren en de ruimte groter laten lijken, terwijl een kleinere spiegel beter geschikt kan zijn voor persoonlijk gebruik.